Şoferii din Capitală, mai disciplinaţi. Numărul de încălcari, depistate de camerele de supraveghere în trafic, în scădere

Embed:

Şoferii din Capitală au devenit mai disciplinaţi. Numărul abaterilor depistate de camerele video a scăzut în jumătate. O demonstrează datele Direcţiei Generale Monitorizare şi Control Trafic al MAI care au făcut un bilanţ al anului 2018. 

Datele Ministerului de Interne arată că numărul de încălcari ale conducătorilor auto, depistate de camerele de supraveghere în trafic, a fost de 65 de mii, în scădere cu 32 de mii faţă de anul trecut.

Statistica arată că aproape 17 mii de şoferi au depăşit limita de viteză cu până la 20 de kilometri la oră. De asemenea, în jur de cinci mii au depăşit cu peste 40 de kilometri la oră. 

Altă abatere frecventă este lipsa semnalizării. S-a constatat că peste 30 de mii de şoferi nu respectă regulile de circulaţie atunci când încetinesc sau schimbă direcţia de mers. Iar peste 13 mii de conducători auto au trecut la culoarea roşie a semaforului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu