Şoferii de TIR nu vor mai sta în cozi! La Vama Otaci a fost inaugurată o nouă zonă de control (FOTO)

Embed:
Şoferii camionelor care trec prin Vama Otaci nu vor mai fi nevoiţi să stea ore în şir la coadă. Prima zonă de control vamal destinată exclusiv maşinilor de mare tonaj a fost inaugurată. Pentru ca TIR-urile să nu staţioneze pe traseu, autorităţile au amenajat şi o parcare cu o capacitate de 30 de locuri.

"Toată verificarea şi pachetul de acte va fi perfectat în zona de control. Va fi deschis carnetul tir, va fi perfectată declaraţia vamală şi după asta, camionul va fi redirecţionat la postul de frontieră, unde i va fi permisă ieşirea din ţară cu înregistrarea în sistemul informaţional frontier", a spus Livia Marcu, şeful zonei de control vamal Otaci.

Cât o să dureze procesarea care exportă aici şi cât timp va fi necesar de a petrece în postul de jos. - S-a făcut estimările necesare, maxim în zonă până la 20 de minute. S-a micşorat timpul de aflare în postul vamal undeva cu 60, 65 de procente în postul vamal în vale.

Lucrările au costat 8 mln de lei, iar cheltuielile au fost suportate de Serviciul Vamal.

"Noi avem dezvoltata infrastructura pe care planificăm să o mai extindem în spaţiu, în aşa mod încât să prindem toate regimurile pe care le avem în serviciul vamal", a menţionat Vitalie Vrabie, director Serviciului Vamal.

Primii şoferi de TIR care au trecut prin noua zonă de control sunt mulţumiţi de schimbare.

"Este o idee foarte bună, pentru că în zona respectivă se forma o coadă foarte mare. Era problematic peste fiecare 7-10 minute trebuia să mişti maşina mai în faţă. Adică, parcarea pe care o văd, ne uităm cu colegii şi am apreciat, ne permite...", spune Ooleg Dorogan, şofer de tir.

"Localnicii se supără, noi venim şi plecăm dar ei suferă din cauza gălăgiei şi a gazelor de eşapament. Sigur că este mai comod aici. Văd că aici sunt trei ghişeuri, lucrează activ. - Astăzi cât de repede aţi trecut? - În mai puţin de 15 minute", a spus Visorion Macaru, şofer de tir.

Până în toamna anului viitor vor fi amenajate încă trei zone de control vamal la postul de frontieră Giurgiuleşti, Sculeni şi Costeşti-Stânca.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu