Şoferii de maxi-taxi nu renunţă la grevă: Activăm fără profit. Primăria ameninţă protestatarii cu judecata

Embed:

Şedinţa comună a administratorilor rutelor de microbuze şi autorităţilor Capitalei nu a dat niciun rezultat - greva şoferilor continuă. Revendicările protestatarilor nu s-au schimbat - ei vor un tarif majorat, pentru a putea plăti amenzile aplicate de poliţia rutieră şi FISC. Între timp, autorităţile spun că transportatorii şantajează Primăria. Acestea au declarat că îi vor acţiona în judecată pe administratori, deoarece i-au lăsat pe oameni fără transport public.

Potrivit autorităţilor Capitalei, doar 600 de microbuze, din totalul de 1800, au ieşit în această dimineaţă pe traseu.

"De la ultima majorare a tarifului, preţul combustibilului s-a majorat cu 40 la sută, însă tariful nu este schimbat la momentul de faţă", a spus un şofer. 

"Observăm că până în ziua de astăzi s-a tergiversat până la infinit, noi nu mai avem puteri să mai suportăm aceste cheltuieli", a mai adăugat un alt şofer de microbuz.

"Noi activăm în zero, adică nici profit, dar nici pierdere, lucrăm ca ţiganul acela, cum a spus, degeaba. Azi am vorbit şi am decis că decât să lucrăm degeaba, mai bine să stăm degeaba. La ziua de azi noi nu mai putem activa'', a mai spus un coducător auto.

După câteva ore de grevă, administratorii microbuzelor şi autorităţile Capitalei şi-au dat întâlnire la Direcţia Transport. Şedinţa, care a durat o oră şi jumătate, nu a dat niciun rezultat. Transportatorii au spus că nu pot activa din cauza controalelor de la FISC şi amenzilor aplicate de poliţia rutieră şi au cerut majorarea tarifului până la 5 lei. 

"Oameni buni, mie mi-ar fi ruşine să vin şi să spun că regulile mele de a cere tarife le ştiu, dar de a respecta regulile de circulaţie nu ştiu", a menţionat şeful Direcţiei Transport a Capitalei, Adrian Boldurescu.
 
"Noi deja am fost amendaţi cu sute de mii de lei numai în ultimele trei săptămâni, fiindcă amenzile sunt de 10 mii, 25 de mii şi după al treilea caz deja este de 50 de mii. Imediat cum se întâmplă actul, şoferul vine a doua zi şi scrie cerere şi pleacă", a spus  preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă.

"Sunt administratorii care trebuie să-i administreze regulile interne, atunci vă spun cu toată responsabilitatea – halal de aşa administratori, dacă Primăria trebuie să le rezolve problemele în colective", a mai adăugat şeful Direcţiei Transport a Capitalei, Adrian Boldurescu.

Ordinea de zi a şedinţei de mâine a CMC nu prevede examinarea majorării tarifului pentru călătorie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu