Şoferii continuă să parcheze ilegal pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Embed:

(UPDATE) În această seară, în apropierea Cinematografului de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 15 șoferi au parcat mașinile pe trotuar. Ei riscă o amendă de până la 300 de lei și două puncte contravenționale pentru că au încălcat legislația. În această dimineață, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a declarat că urmează să mai instaleze piloni, astfel încât șoferii să nu mai poată să intre pe trotur. Și în aceste momente mașinile continuă să circule pe trotuar.

După ce municipalitatea a instalat, săptămâna trecută, piloni care interzic accesul pe trotuarele de pe bulevardul Ştefan cel Mare, mai mulţi şoferi continuă să parcheze ilegal.

Aceştia sfidează bunul-simţ şi merg nestingherit pe trotuare, chiar lângă pietoni, pentru a găsi un loc pentru maşinile lor.

Azi-dimineaţa, în parcare a fost transformat şi trotuarul din faţa unui cinematograf de pe bulevardul Ştefan cel Mare, iar mai mulţi piloni montaţi în zonă au dispărut.

Unii şoferi au refuzat să discute cu echipa noastră de filmare şi au avut un comportament indecent.

"- Ne spuneţi, vă rog, cum v-aţi parcat aici dacă este interzis?
- Mă scuzaţi."

Alţii au încercat să se justifice.

"- De ce v-aţi parcat aici?
-  Lucrez aici şi deja plec.
- Dar vedeţi că au fost instalaţi aceşti piloni?
- Vedem.
- Şi ştiţi că încălcaţi legea şi riscaţi o amendă?"

"Toţi se parchează, mă parchez şi eu."

"Nu e o problemă, lasă-i să mă amendeze. Eu sunt de acord, dar să facă Primăria locuri de parcare şi atunci întrebarea va fi una pozitivă."

Cei mai supăraţi, evident, sunt pietonii.

"Clar că nu e normal, dar ce să facem, cu cine? Clar că nu e bine, dar sperăm că se vor învăţa minte, dacă au pus stâlpii aceştia."

"Eu înţeleg lupta aceasta pentru a face oraşul frumos şi comod pentru pietoni, dar este nevoie să ne gândim şi la parcări."

Primarul interimar al Capitalei spune că nici o acţiune a primăriei nu va avea efectul scontat, dacă locuitorii nu îşi vor schimba atitudinea.

"Nu vom putea delimita fiecare trei metri pătrat de trotuar de pe fiecare parte laterală, pentru că oricum trebuie să rămână spaţiu şi pentru pietoni, şi pentru cărucioare, şi pentru accesibilitate", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Poliţia spune că cei care parchează ilegal riscă amendă de până la trei sute de lei şi două puncte de penalizare. Recent, autorităţile au instalat pe câteva tronsoane de pe bulevardul Ştefan cel Mare mai mulţi piloni de interzicere a accesului pe trotuare.

În următorul an, urmează să mai fie montaţi stâlpi şi pe străzile Vasile Alecsandri şi Negruzzi. Pentru acest proiect au fost alocate peste cinci milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu