Măsuri DURE pentru şoferii prinşi beţi criţă la volan. DECIZIA luată de Parlament

Embed:

Şoferii care vor fi prinşi beţi criţă la volan vor rămâne fără permis pentru patru ani, iar pentru a-l obţine din nou vor trebui să meargă repetat la şcoala auto. Proiectul de lege care stabileşte noile pedepse a fost aprobat în prima lectură de deputaţi. Documentul prevede că în funcţie de gravitate, şoferii chercheliţi vor fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii până la 240 de ore.

"Cu titlu de menţiune vreau să mai spun că este un drept doar care poate fi redobândit după patru ani, adică nu este obligatoriu. Dacă condamnatul nu doreşte asta poate să nu redobândească acest drept", a spus reprezentantul Serviciului juridic al INP, Veaceslav Sîrbu.

Totodată, unii deputați au propus să fie înăsprită și pedeapsa pentru cei care nu se opresc la semnalul inspectorilor de patrulare.

"În prezent, pentru faptul că şoferii nu se opresc la semnalul inspectorului primesc o amendă de cel mult 500 de lei. Nu credeţi că acestă pedeapsă nesemnificativă va duce la faptul că şoferii, pur şi simplu, vor evita să se oprească la aceste semnale?", a spus deputatul PDM, Cornel Dudnic.

Documentul mai prevede că mașina șoferului, care a fost prins beat la volan, va fi transportată la o parcare specială, asta în cazul în care automobilul nu poate fi condus de un pasager care îl însoțea pe suspect.

Fiecare oră de parcare va costa de la 15 la 40 de lei, în funcție de tipul vehiculului. De asemenea, pentru depășirea vitezei cu până la 20 km pe oră, amenda maximă va crește de la 600 la 900 lei. Cei care depășesc viteza cu mai mult de 40 km pe oră vor fi sancţionaţi cu până la 1.800 de lei, față de 1.500 lei, cât este în prezent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu