Şocurile electrice - soluţie pentru dependenţa de Facebook (VIDEO)

Embed:

Doi doctoranzi au pus la punct o metodă inedită de a creşte productivitatea, prin reducerea timpului irosit pe Facebook. Gadgetul Pavlov Poke se ataşează tastaturii şi dă utilizatorului şocuri electrice atunci când petrece prea mult timp pe un site, scrie hit.ro.

Robert Morris şi Dan McDuff au testat personal dispozitivul, care le-a redus simţitor timpul petrecut în reţelele sociale la muncă.

Şocurile electrice nu sunt dureroase sau periculoase, dar sunt neplăcute şi pot ajuta la reducerea timpului irosit pe Facebook sau alte site-uri sociale.

Dezvoltat în glumă, gadgetul nu va fi probabil lansat comercial, dar Pavlov Poke i-a ajutat pe cei doi doctoranzi să reducă cu 50 de ore pe săptămână timpul total petrecut de amândoi pe Facebook.

Cei doi au recunoscut că nu au suportat prea mult şocurile, dar gadgetul a dus la o scădere temporară importantă a timpului petrecut pe Facebook.

Eficacitatea şocurilor electrice de intensitate slabă în formarea de obiceiuri noi sau abandonarea unora proaste este cunoscută de multă vreme, dar dependenţa de Facebook şi de Internet ar putea fi vindecată cu ajutorul lor de către cei care chiar îşi doresc asta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu