Societatea civilă din Rusia consideră că Jocurile Olimpice ar trebui să fie boicotate

Embed:

Jocurile Olimpice ar trebui să fie boicotate! De această părere este societatea civilă din Rusia. Una din membrele grupului Pussy Riot a declarat că Olimpiada de iarnă de la Soci a ajuns în aceleaşi situaţie ca şi Olimpiada din 1980 din Moscova, care la fel, a fost boicotată de sute de sportivi.

Ekaterina Samuţevici, una dintre membrele Pussy Riot, eliberată din închisoare în octombrie 2012 a declarat că se alătură iniţiativei mai multor organizaţii non-governamentale de a boicota Jocurile Olimpice de la Soci.

"Cred că mulţi oameni vor boicota. Situaţia în jurul acestui eveniment seamănă mult cu cea de la Olimpiada din 1980, din Moscova. Mulţi observă acest lucru. Un eveniment sportiv s-a transformat într-un eveniment plin de politică şi marcat de multe scandaluri", a declarat Ekaterina Samuţevici.

Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova au fost afectate grav din cauza boicotului. Atunci, 64 de ţări nu au participat la Olimpiadă din motive politice, printre care SUA, China, Canada, Argentina, Germania de Vest şi Israel.

Anterior, mai multe ONG-uri au îndemnat membrii Comitetelor Olimpice să boicoteze Olimpiada de iarnă de la Soci din cauza încălcării drepturilor omului din Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu