Societatea civilă a înaintat o petiție împotriva lui Rogozin. Cer autorităților să fie declarat persona non grata

Cer autorităţilor ca Dmitri Rogozin să fie declarat persona non grata în Republica Moldova. O petiţie în acest sens a fost înaintată de către reprezentanţii societăţii civile de la Chişinău. Aceştia sunt revoltați de ultimele declaraţii ale lui Dmitri Rogozin și se arată preocupați de continuarea exercițiilor militare în stânga Nistrului. Totodată, ei spun că acțiunile autorităţilor separatiste sunt susţinute în mod deschis de către autorităţile Federaţiei Ruse.

Grupul de experţi îl numesc pe Rogozin sponsor al separatismului din Republica Moldova şi spun că vizitele acestuia trebuie stopate. Şi asta pentru că Dmitri Rogozin ar fi susținătorul deschis al războiului hibrid contra cetățenilor țării noastre, iar Igor Dodon ar fi cel care îl susţine.

"Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, arată în calitate de partener al lui Rogozin un proiect a procesului de distrugere a Statului Republica Moldova şi nu în calitate de Preşedinte a Republicii Moldova",a spus analistul politic, Oazu Nantoi.

În petiţia on-line adresată autorităţilor Republicii Moldova, autorii spun că Rogozin se numără printre cei, care au luptat de partea trupelor separtiste împotriva cetăţenilor Republicii Moldova.

"La moment nouă ni se spune că noi suntem agresorii, nouă ni se spune că noi suntem vinovaţii, dar eu nu vreau să vorbesc de toate ce am văzut eu, ce au văzut colegii noştri şi care a fost comportamentul acelor cazaci şi a celor Rogozini în anul 1992", a afrimat fostul ministru al Apărării Republicii Modova, Vitalie Marinuță.

Totodată, experţii cer autorităților de la Chişinău să se abțină de la orice acțiuni de celebrare a celor 25 ani de la instalarea Operației de menținere a păcii pe Nistru.

"Republica Moldova trebuie să îşi dezvolte legi care protejează interesul cetăţeanului şi interesul public al cetăţenilor din Republica Moldova. Şi doi, autorităţile Republicii Moldova trebuie să depuie toate eforturile ca aceste legislaţii în favoarea cetăţenilor sunt respectate", a spus politicianul Veaceslav Ioniță.

Autorii demersului mai spun că sancționarea sponsorilor regimului separatist ar trebui să însemne un pas corect în direcția recuperării controlului asupra regiunii transnistrene. Petiţia a fost înaintată acum patru zile şi a adunat până acum aproape 1700 de semnături din partea moldovenilor din toată lumea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu