Socialistul Vladimir Ţurcan recunoaşte că s-a văzut cu Veaceslav Platon. Ce au discutat cei doi

Deputatul socialist Vladimir Ţurcan a recunoscut că s-a întâlnit în penitenciar cu Veaceslav Platon, numit rider-ul nr. 1 în CSI. Solicitat să comenteze informaţiile apărute în presă, Ţurcan ne-a scris într-un sms că a avut o singură întrevedere cu condamnatul Veaceslav Platon. Potrivit acestuia, discuţia a avut loc în contextul audierii lui Platon în cadrul comisiei de anchetă a furtului miliardului, care va avea loc în data de 1 august.

Am încercat să luăm legătura şi cu avocaţii lui Veaceslav Platon, dar aceştia nu ne-au răspuns la telefon.

Publika.md aminteşte că socialistul Vladimir Țurcan, una dintre persoanele de încredere ale președintelui Igor Dodon, ar fi avut mai multe întrevederi în închisoare cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, scrie Ziarului Naţional.

CITEŞTE ŞI: Un deputat PSRM i-ar fi făcut mai multe vizite la închisoare lui Platon: Înțelegerea cu Dodon care s-ar pune la cale

Potrivit sursei, cei doi ar fi discutat în ultimele săptămâni despre posibilitatea reducerii termenului de detenție a lui Platon. În schimb, Platon ar trebui să scrie denunțuri și să facă declarații în presă împotriva oponenților politici ai lui Igor Dodon și a unor oameni de afaceri.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii, dar şi corupere activă într-un dosar de prejudiciere a unor companii de asigurări. Recent, în presă au apărut informaţii că Platon ar fi gata să plătească până la 10 milioane de dolari, deputaților din guvernarea ACUM-PSRM, care-l vor putea elibera din închisoare. 

loading...

Lasă un comentariu