Socialistul Grigore Novac explică de ce alianța PSRM-ACUM nu poate SĂ EXISTE

Socialistul Grigore Novac a scris pe blogul său că Maia Sandu și Andrei Năstase fac totul pentru ca o alianţă dintre PSRM şi blocul ACUM să nu fie. Deputatul socialist a trecut în revistă principalele evenimente, care au avut loc în ultima perioadă şi care demonstrează acest fapt. 

1. La un post privat de televiziune Maia Sandu a declarant că fracțiunea socialiștilor a plecat în întregime la Moscova, ceea ce este un lucru rușinos și că acest lucru arată foarte prost și că ar transmite un mesaj că partidul nu este independent.

Novac susţine că acest "mesaj din topor al doamnei Sandu este de-a dreptul distructiv", iar atacurile celor de la PAS - PPDA nu pot fi acceptat de socialiști și electoratul său.

2. Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la un eveniment unionist împreună cu Partidul Național Liberal din România. În cadrul evenimentului, liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat atacuri la adresa Președintelui Igor Dodon și a socialiștilor.

"Pe lângă faptul că se vociferau acuzații fără substrat factologic, Sandu și Năstase ascultau cuminței acuzațiile aduse potențialilor parteneri de coaliție, fără a interveni ori cel puțin a da de înțeles că acest lucru nu este normal și mai degrabă seamănă cu un amestec în treburile interne ale Republicii Moldova… Când dorești o coaliție ori alianță, nu poți trece cu vederea astfel de atacuri", spune Novac.

3. Tot la acea întâlnire candidatul PNL la funcția de deputat în Parlamentul European, Rareș Bogdan, a făcut declaraţii unioniste: "Aici este un teritoriu, care a aparținut României, locuit de milioane de români, deci poate trebuie tratat cu mare atenție, cu cât se poate de multă responsabilitate și România are obligaţia frateului mai mare, uneori chiar împotriva celui, care poate la anumite nivele nu înţelege anumite lucruri."

"Sandu și Năstase se prefăceau morți în popușoi, lucru inadmisibil pentru un politician care muncește în interesul Republicii Moldova și pentru Statul Republica Moldova. Năstase și Sandu spun că chipurile doresc un dialog cu PSRM, dar în același timp merg la evenimente unioniste, acceptă mesaje unioniste și mai mult ca atât, ei sunt și organizatorii acestor evenimente, asta în condițiile în care cei de la ACUM sunt conștienți de faptul că socialiștii și susținătorii lor nu vor accepta niciodată astfel de acțiuni", a concis Grigore Novac. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu