Socialiștii vor să preia conducerea unui minister. Ion Ceban a făcut mai multe dezvăluiri la Publika TV

Socialiştii vor să preia conducerea ministerului Protecţiei Sociale, care ar urma să fie separat de cel al Sănătăţii. Declaraţia a fost făcută, aseară, în emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV de socialistul Ion Ceban, care candidează la şefia Capitalei. El a confirmat că în ultima perioadă acest subiect este discutat în cadrul PSRM, fără a oferi alte detalii.

"Aceste discuţii există, dar în prealabil nu cred că trebuie să vorbim despre asta. Ceea ce conţinea şi acordul precedent, noi pledăm pentru separarea ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi considerăm că ministerul Protecţiei Sociale trebuie să revină Partidului Socialiştilor", a declarat Ion Ceban, candidatul PSRM pentru funcţia de primar.

Ion Ceban a mai declarat că nivelul de conlucrare în cadrul coaliţiei PSRM-ACUM a avut de suferit din cauza campaniei electorale. Totuşi, el consideră că alianţa PSRM-ACUM trebuie să se menţină şi a reiterat că socialiştii pledează pentru coaliţii cu PAS şi PPDA la nivel local.

"Trebuie să îmbunătăţim nivelul de comunicare internă. Dacă acasă soţia este într-o cameră, iar soţul în alta şi se gândeşte la ale lui, de obicei, în aceste condiţii se întâmplă lucruri mai puţin plăcute. Cred că din cauza acestei campanii electorale, atenţia a fost direcţionată spre alte lucruri, dar consider că trebuie să revenim, pentru că oamenii au aşteptări", a menționat Ion Ceban, candidatul PSRM pentru funcţia de primar.

Anterior, socialiştii au declarat după alegerile locale vor preluarea conducerii mai multor ministere, fără a preciza care sunt acestea. Nemulţumit de activitatea unor miniştri din Guvernul Maiei Sandu, şeful statului, Igor Dodon, a declarat de mai multe ori că aceştia trebuie să fie înlocuiţi.

CITEȘTE ȘI: Dodon despre Guvernul Sandu: Le dau vreo două torpede aşa cum ştiu eu şi se termină lucrul foarte repede

La rândul său, premierul Maia Sandu i-a replicat preşedintelui că nu intenţionează să facă remanieri.

CITEȘTE ȘI: Răspunsul Maiei Sandu la "torpedele" lui Igor Dodon

În prezent, în cadrul Guvernului Sandu sunt doi exponenţi ai PSRM. Este vorba despre ministrul Apărării, Pavel Voicu şi vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Şova.

CITEȘTE ȘI: PING PONG de replici între PREȘEDINTE și PREMIER. "Torpedele" lui Dodon continuă către Sandu

Lasă un comentariu