Socialiştii nu-şi doresc ca frecvenţa terestră a postului de televiziune CANAL 2 să ajungă la TVR Moldova

Embed:

Socialiştii nu-şi doresc ca frecvenţa terestră a postului de televiziune CANAL 2 să ajungă la TVR Moldova. Cel puţin asta lasă să se înţeleagă deputaţii PSRM, Grigore Novac şi Bogdan Ţîrdea, care spun că este nevoie de un concurs în cazul frecvenţei CANAL 2.

"Cred că ar trebui cumva să fie un concurs transparent, eventual dacă mai sunt şi alte posturi care pot pretinde, adică să aibă drepturi egale ca şi TVR-ul", a spus deputatul PSRM , Grigore Novac.

"Trebuie de văzut cui aparţinea această frecvenţă, trebuie de văzut, care sunt ofertele la această frecvenţă. Cine sunt concursanţii pentru această frecvenţă. Trebuie de organizat un concurs. Mie îmi pare că ar fi firesc", a spus deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea.

Altceva spun însă, deputaţii din partidele de orientare pro-europeană. Aleşii democraţi şi cei din Blocul ACUM susţin că frecvenţa pe care o cedează Canal 2 trebuie să ajungă la TVR Moldova, aşa cum o cere şi compania "Telestar Media" SRL, deţinătoarea licenţei de emisie a CANAL 2.

"M-aş bucura tare mult dacă televiziunea română ar prelua difuzarea pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Având în vedere problemele cu care s-au confruntat cei de la televiziunea română atunci când această frecvenţă a fost cumva pierdută de ei. Cred că şi acest lucru trebuie luat în consideraţie", a spus deputatul PDM, Monica Babuc.

"Nu ştiu ce spune regulamentul dacă se poate, dar eu cred că ar fi foarte bine. Nu ştiu care ar fi regulamentul juridic, dar eu cred că chiar dacă ar fi să fie TVR-ul merită o bandă naţională, cum au avut-o ei până a fi lipsiţi de ea, cu acoperire naţională cu siguranţă”, a spus deputatul PAS, Vladimir Bolea.

"Dacă respectăm legislaţia, cred că lucrul cel mai bun este să urmăm calea legală. Modul în care a fost eliminată sau modul în care a fost retrasă TVR-ului licenţa nu a fost una corectă. Categoric voi respecta şi voi susţine diversitatea de opinie", a spus deputatul PPDA, Iurie Reniţă.

În urma mai multor presiuni din partea guvernării, CANAL 2 a decis să renunţe la frecvenţa naţională şi a recomandat instituţiilor responsabile să o restituie Societăţii Române de Televiziune. Despre faptul că acest lucru nu-i este convenabil Moscovei, care ţinteşte frecvenţa CANAL 2, au vorbit aseară invitaţii emisiunii Tema Zilei.

"Acum se dă o bătălie foarte clară între Igor Dodon, care slujeşte interesele Moscovei şi ale lui Putin şi care trebuie să facă urgent rost de frecvență pentru postul rus de televiziune. Maia Sandu a declarat că această frecvență trebuie să ajungă la TVR Moldova. Dodon speră însă că va ajunge în Rusia. Se va vedea exact cine, totuşi, controlează Republica Moldova", a spus preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi.

"Dacă CA va merge pe mâna lui Dodon şi nu va respecta legile statului şi va face aşa cum doreşte Dodon, şi cum insistă Moscova, evident că va trebui să oprim această ofensivă", a spus jurnalistul, fost deputat, Ştefan Secăreanu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Nu am reuşit să discutăm nici cu preşedintele Consiliului Audiovizualului.

Dragoş Vicol nu ne-a răspuns la apeluri. Ţinem să precizăm că grila de emisie şi conţinutul programelor CANAL 2 nu vor fi afectate de această decizie. Ştirile şi emisiunile difuzate vor putea fi urmărite în continuare prin intermediul operatorilor de cablu din toată ţara.

Lasă un comentariu