Socialiştii cer convocarea de urgenţă a Consiliului Municipal Chişinău. Vor să împiedice marşul unirii

Embed:

Socialiştii vor ca marşul unioniştilor, programat pentru 16 septembrie, să fie interzis. În acest sens, ei consideră că activiteatea Consiliului Municipal Chişinău trebuie să fie reluată de urgenţă.

"Propunem convocarea de urgenţă a Consiliului Municipal Chişinău pentru a discuta interzicerea organizării marşului unioniştilor din 16 septembrie curent. În acest sens, grupul municipal al socialiştilor a elaborat un proiect de decizie, care va fi prezentat consiliului spre examinare", se spune într-un comunicat de presă al PSRM.

Totodată, socialiştii speră că fracţiunea Partidului Comuniştilor îi va susţine în acest demers.

Pentru organizarea în regim de urgenţă a şedinţei Consiliului Municipal este necesară înregistrarea la secretariatul Primăriei a unei cereri către Primarul General al municipiul Chişinău, semnată de minimum 17 consilieri municipali. Anterior, şi PCRM a cerut primarului Capitalei să interzică organizarea acestui marş în Capitală, pe motiv că 16 septembrie s-ar putea transforma în "ziua măcelului". 

Publika.md menţionează că, Platforma Civică Acţiunea 2012 a anunţat că duminică, 16 septembrie, 10.000 de unionişti vor mărşălui pe străzile Capitalei cu steaguri tricolore şi cu mesaje de unitate naţională. Organizatorii au cerut Ministerului de Interne să le asigure integritatea fizică.

Amintim că, pe 5 august  la Bălţi, unioniştii au fost atacaţi de simpatizanţii partidelor stataliste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu