Socialiştii au protestat, din nou, cerând demisia lui Chirtoacă. "Opriţi privatizarea, vrem referendum!"

Câteva zeci de membri ai Partidului Socialiştilor au protestat, astăzi, în faţa Primăriei Chişinău, scandând lozinci anti-Chirtoacă. Înarmaţi cu pancarte şi drapele, protestatarii au scandat "Demisia!", "Vrem referendum!" şi "Opriţi privatizarea!".

De asemenea, socialiştii au cerut aleşilor locali să susţină referendumul pentru demiterea primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

"Insistăm ca toţi consilieri municipali să voteze pentru includerea în ordinea de zi a proiectului pentru intiţierea referndumului privind demiterea lui Chirtoacă. Cerem demisia lui Chirtoacă, pentru că Primăria Chişinău este cea mai coruptă. Ajunge, domnule Chirtoacă, lumea s-a săturat”, a declarat deputatul Ion Ceban, care a participat la protest.

Potrivit protestatarilor, socialiştii au adunat până în prezent circa 62.000 de semnături pentru iniţierea referendumului.

Publika.md aminteşte că liderul socialiştilor, că Igor Dodon, s-a adresat în instanta de judecată pentru că iniţiativa sa de a organiza un referendum privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a fost înregistrată. Ulterior, instanţa de judecată a respins solicitarea socialiştilor de a înregistra grupul de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu