Socialiştii au depus o moţiune ÎMPOTRIVA ministrului de Externe, Andrei Galbur

Embed:

Socialiştii au depus astăzi o moţiune împotriva ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce majoritatea deputaţilor le-a refuzat solicitarea de a-l audia în plenul Parlamentului referitor la cei cinci diplomaţi ruşi, expulzaţi zilele trecute din Moldova. 

"Luând în consideraţie faptul că în activitatea Ministerului de Externe tot mai frecvent apar nişte tendinţe negative.  Ce ţine de realizarea şi promovarea politicii externe.  Noi am decis să înaintăm o moţiune simplă, pentru că totuşi să discutăm despre situaţia din cadrul Ministrului de Externe, la acest capitol."

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi că decizia privind data examinării moţiunii va fi luată de Biroul Permanent al Legislativului.

Până în prezent, socialiștii au înaintat 12 moțiuni simple împotriva majorităţii miniștrilor din Guvernul condus de premierul Pavel Filip. Toate inițiativele au picat, însă. 

Anterior, premierul Pavel Filip a declarat că cei cinci diplomați ruși au fost expulzați din Moldova din motive de interes național.

Şeful Executivului le-a mai cerut tuturor funcționarilor publici să nu speculeze pe acest subiect şi a menționat că țara noastră își dorește în continuare relații bune cu Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu