Social-democraţii vor ca drapelul roşu-albastru să fie steagul oficial al PSD

Biroul Politic al Partidului Social Democrat a decis să adopte în calitate de drapel oficial al formaţiunii bicolorul roşu-albastru. Mai mult, social-democraţii au hotărât să înceapă o campanie de rebranding al partidului.

Astfel, drept culori de bază au fost luate culorile roşu şi albastru. "Roşu – culoarea democraţiei sociale. Albastru – culoarea adevărului şi speranţei, simbolul păcii", se menţionează într-un counicat remis presei.

În următoarele zile vor fi pregătite documentele necesare şi vor fi depuse la instituţiile abilitate, pentru înregistrarea drapelului.

Drapelul roşu – albastru reprezintă un bicolor dreptunghiular orizontal roşu-albastru, încărcat la mijloc cu stema istorică a Ţării Moldovei - un cap de bour însoţit între coarne de o stea cu cinci raze şi flancat la dextra de o roză heraldică, iar la senestra de o semilună conturnată, toate galbene.

Pentru steagul bicolor optează nu doar social-democraţii, ci şi comuniştii şi socialiştii. Cei din urmă vor schimbarea actualului drapel naţional. Drapelul roşu-albastru a fost văzut pentru prima dată la protestele organizate de opoziţia comunistă.

Pe 29 martie, Consiliul Municipal Bălţi a aprobat proiectul privind arborarea drapelului bicolor pe instituţiile publice.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu