ŞOCANT! Pilotul ucrainean acuzat de statul rus că a provocat prăbuşirea zborului MH17 s-a sinucis

Pilotul militar ucrainean acuzat de statul rus că a provocat, în iulie 2014, prăbuşirea avionului care asigura cursa MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 persoane la bord, s-a sinucis, împuşcându-se cu un pistol, relatează presa ucraineană, care citează surse din cadrul poliţiei.

Vladislav Voloşin a fost găsit mort în locuinţa sa din oraşul Mikolaiv. El a fost transportat cu o ambulanţă la spital, însă nu a putut fi salvat, scrie adevarul.ro.

Rudele pilotului au spus că bărbatul trecea printr-o depresie. Potrivit presei afiliate Kremlinului, cursa MH17 a fost doborâtă de o rachetă de tip Buk lansată de pe un avion condus de Vladislav Voloşin. Pilotul a respins această versiune, calificând-o drept o minciună.

O anchetă efectuată la iniţiativa Olandei a concluzionat că prăbuşirea cursei MH17 a fost provocată de o rachetă Buk aparţinând forţelor separatiste proruse din estul Ucrainei.

Vladislav Voloşin este considerat un erou de război în ţara sa. Căpitanul a pilotat un avion de tip Su-25 şi a luat parte la 33 de misiuni de luptă. El a demisionat din armată în urma acuzaţiilor formulate împotriva lui de statul rus.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu