Șocant! Jaf la bursa virtuală. Hackerii ar fi furat milioane de dolari în bitcoin

Una dintre cele mai mari burse pentru tranzacţionarea monedelor virtuale din lume, Bithumb, din Coreea de Sud, este anchetată după ce a recunoscut că PC-ul unuia dintre angajaţii săi a fost atacat informatic, scrie digi24.ro. Hackerii ar fi furat datele personale ale unui număr de peste 30.000 de clienţi, iar unora dintre ei le-au fost furaţi bani.

Ancheta este desfăşurată de Agenţiei pentru Internet şi Securitate din Coreea de Sud, un organism guvernamental de la Seul.

Bithumb, care le permite membrilor săi să cumpere şi să vândă monede virtuale Bitcoin şi Ethereum, este cea mai mare bursă de acest tip din Coreea de Sud şi una dintre cele mai mari cinci din lume, pe baza volumelor tranzaţionate recent.

Atacul informatic ar fi avut loc în februarie şi ar fi vizat computerul personal al unui angajat, nu serverele companiei de la sediul centrul. Societatea a descoperit problema abia pe 29 iunie şi ar fi contactat autorităţile a doua zi.

De asemenea, a postat un anunţ pe site potrivit cărora datele furate nu include parole. Cu toate acestea, zeci de clienţi au reclamat că au fost sunaţi sau contactaţi prin SMS în iunie şi au fost convinşi să divulge datele lor de autentificare.

Bithumb a promis iniţial să acopere pierderile de până la 100.000 de woni (86 de dolari) de client şi că va suplimenta suma după ce va putea verifica pierderile suferite de fiecare victim în parte. Însă nu este clar dacă victimele vor fi compensate în totalitate.

Un client citat de presa locală susţine că a pierdut 1,04 milioane de dolari.

În prezent, monedele virtuale nu sunt reglementate de autorităţile financiare sud-coreene, dar autorităţile fac eforturi în acest sens.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu