ŞOCANT! Două eleve de 15 ani din Călăraşi au rămas ÎNSĂRCINATE

Embed:

Părinţi la vârsta copilăriei. Două eleve de 15 ani dintr-o localitate din raionul Călărași au rămas însărcinate, iar una dintre ele a născut deja. Tatăl bebeluşului este la fel minor și are doar 17 ani. Tânăra mamă şi pruncul său se află la un centru de plasament din Capitală.

"Persoana care a săvârșit fapta prevăzută de alineatul întâi nu este pasibilă de răspundere penală, dacă este la nivel apropiat cu victima în ceea ce privește vârsta și dezvoltarea psihică și fizică a acesteia", a spus Veronica Jacota, ofițer de presă IP Călărași.

Cea de a doua fată care a rămas însărcinată continuă să frecventeze şcoala. Directoarea gimnaziului spune că adolescenta este una dintre cele mai bune la învățătură. Mai mult, ea crede că acest caz nu este neapărat unul ieşit din comun.

"A apărut problema așa, dar noi trebuie să ne gândim și la natalitatea țării. Și bunicii noștri la 15, 20 de ani au crescut copii și toți au făcut studii. Viața e de așa natură că a făcut cunoștință cu cineva în joacă, în glumă. Asta e viața. O să-i pun acolo un pătuc pentru copil cât mama va fi la lecții", a menţionat Aurelia Oaserele, director gimnaziu.

Minora a ajuns în această situație după ce a cunoscut un băiat din satul vecin, în vârstă de 26 de ani. Anterior, acesta a fost cercetat penal pentru că a furat o maşină, dar aşa şi nu a mai achitat amenda. Părinții fetei au depus câteva plângeri la poliție, deoarece copila obișnuia să fugă de acasă la prietenul ei.

Procuratura din Călărași a deschis un dosar penal, iar tânărul a fost dat în căutare. El riscă până la şapte ani de închisoare, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

"Au fost acumulate probele necesare că el este plecat peste hotarele RM Minora practic este închisă. Am înțeles de la psiholog că e foarte greu de discutat cu ea. Este închisă și aceasta dă și o bănuială că ea este influențată și poate și amenințată", a declarat Ion Carp, procuror Călărași.

Psihologii atenționează că, în astfel de cazuri, minorii au nevoie de susţinere din partea adulţilor.

"Consecințele pentru vârsta asta sunt grave atât din punct e vedere fiziologic, pentru că organismul nu are o dezvoltare încheiată la vârsta asta, psihologic, pentru că nu a avut pregătirea necesară, emoțional, social pentru că perioada de curtoazie, de întâlniri se încheie", spune Inga Russu, psiholog.

În 2017, au fost inițiate 125 de dosare penale pentru întreținerea relațiilor sexuale cu minori, cu 40 mai multe decât în 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu