Şoc şi isterie pentru Năstase! Sondajul care arată că el va obține un scor foarte slab la alegerile locale

Un sondaj intern realizat la comanda PPDA arată dezastrul care îl paște pe candidatul PAS-PPDA-PLDM la alegerile din Chișinău, Andrei Năstase. Astfel, potrivit studiului ținut secret, Silvia Radu este lider în preferințele cetățenilor cu drept de vot din Capitală.

Pentru ea sunt gata să voteze 37% dintre cei cu opțiune de vot clară. Candidatul independent este urmat de către reprezentantul PSRM, Ion Ceban, susținut de 35% la sută dintre alegători. Năstase este abia al treilea, cu doar 13% la sută din preferințe, departe de limita pentru luptă în turul doi. Candidatul PL, Valeriu Munteanu, ar acumula 5%.

Tendința dezastruoasă a fost prefigurată încă de la sfârșitul lunii aprilie, când șeful staff-ului electoral al liderului PPDA, Alexandru Machedon, a publicat pe Facebook cifrele înfrumusețate, ca să-l scoată în avantaj pe patronul său, scrie politics.md

Și atunci, pe primul loc în preferințele alegătorilor din Chișinău era Silvia Radu, cu 23%, urmată de socialistul Ion Ceban, cu 20%, iar Andrei Năstase avea o popularitate mai mare decât acum - 19%. Liderul PPDA a făcut isterie atunci și l-a obligat pe Machedon să șteargă cifrele care confirmă situația dezastruoasă pentru candidatul susținut de Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu