Şoc în tenisul mondial! Tenismanul Daniel Evans a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping

Embed:

Şoc în tenisul mondial! Tenismanul Daniel Evans a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping efectuat în luna aprilie. Sportivul britanic a recunoscut că a ingerat drogul, însă a precizat că a făcut-o în afara competiției și din motive personale.

Evans a declarat că a comis o eroare şi este gata să suporte consecinţele, cerându-şi scuze familiei, antrenorului şi suporterilor săi. Federația Internațională de Tenis a anunțat că Evans va fi suspendat începând cu data de 26 iunie pe o perioadă nedeterminată până la o analiză amănunțită a cazului.

Evans are 27 de ani şi este jucător profesionist din 2006. El însă nu este primul tenisman depistat pozitiv cu cocaină. În 2007, elvețianca Martina Hingis a fost suspendată doi ani de către forul internaţional de tenis, la fel ca francezul Richard Gasquet în 2009.

În acest ultim caz, tribunalul ITF a acceptat o reducere de mai bine de două luni a sancțiunii, admițând că Gasquet a luat substanța involuntar. Francezul a susținut că a fost ''contaminat'' prin sărutul unei tinere, la Miami.

Pe aceeaşi temă