ȘOC în sportul moldovenesc! Doi olimpici, DEPOSEDAȚI DE MEDALII. Care este motivul

Embed:

Halterofilii Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu au rămas fără medaliile de bronz câștigate la Olimpiada londoneză din 2012. 

Comitetul Internațional Olimpic i-a descalificat pe sportivii moldoveni pentru dopaj, retrăgându-le totodată și medaliile. Aceste sancțiuni au venit ca urmare a unor noi analize făcute asupra eșantioanelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Analizele s-au făcut prin noi metode științifice, dezvoltate în ultimii ani. Conform CIO, Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu au fost depistați pozitiv cu substanţa turinabol, un steroid anabolizant.

Astfel, Comitetul Internațional Olimpic a obligat sportivii să restituie medaliile și diplomele, iar Comitetul Olimpic din Republica Moldova trebuie să asigure cât mai rapid acest lucru. Iovu și Cîrîcu au primit în 2012 câte 80.000 de euro din partea statului pentru succesele de la Londra.

După Jocurile Olimpice, Iovu a reprezentat Azerbaidjanul, iar din acest an reprezintă România. În 2013, ea a fost suspendată doi ani pentru dopaj pe când evolua sub culorile Azerbaidjanului. Anatolie Cîrîcu este în prezent suspendat pe opt ani după ce în 2015 a fost depistat pozitiv la Campionatele Europene.

Sportul moldovenesc ar putea rămâne în curând și fără medalia de bronz cucerită de Serghei Tarnovschi în acest an la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

El a fost suspendat provizoriu de către Federația Internațională de Canotaj după ce a picat testul antidoping efectuat înaintea debutului la Jocurile Olimpice, însă medalia deocamdată nu i-a fost retrasă. O decizie finală în acest sens va fi luată pe 27 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu