ŞOC în PCRM! Mark Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat (VIDEO)

Embed:

Şoc în PCRM! Deputatul comunist Mark Tkaciuk şi-a depuns mandatul de deputat. Anunţul a fost făcut în debutul şedinţei de către preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

''Vă aduc la cunoştinţă că în dimineaţa acestei zile a parvenit o cerere în care sunt anunţat că începând cu ziua de azi, 23 mai, îşi depune mandatul de deputat domnul Mark Tkaciuk'', a declarat Corman.

Preşedintele formaţiunii, Vladimir Voronin a reacţionat imediat după acest anunţ:

''Eu aş dori ca aşa să procedeze şi toţi acei tradători care au plecat din fracţiunea noastră, acest exemplu trebuie de urmat'', a declarat Vladimir Voronin.

Mark Tkaciuk nu a fost de găsit pentru a comenta această situaţie. Acesta nu a venit astăzi la şedinţa Parlamentului, deoarece este pe foaie de boală.

Precizăm că Tkaciuk este ideologul principal al Partidului Comuniştilor din Moldova. Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Parlament are acum 34 de deputaţi. După alegerile din 28 noiembrie 2010, PCRM a obţinut 42 de mandate în Parlament.

Publika.md aminteşte că la sfârşitul anului 2011, din fracţiunea PCRM s-au retras Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc, care au aderat la Partidul Socialiştilor din Moldova. 

Ulterior, în iunie 2012, alţi trei deputaţi au părăsit PCRM. Este vorba despre Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc. Aceştia au creat, mai târziu, Partidul "Renaştere".

La sfârşitul anului 2012, alţi doi parlamentari, Ion Ceban şi Sergiu Sîrbu, au hotărât să plece din fracţiunea PCRM. Ceban a aderat la grupul socialiştilor, condus de Igor Dodon, iar Sîrbu a aderat, în acest an, la fracţiunea Partidului Democrat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu