Şoc în fotbalul moldovenesc! Trei cluburi importante nu au reuşit să ia licenţa naţională

Embed:

Şoc în fotbalul moldovenesc! Trei cluburi importante - Zimbru Chişinău, Milsami Orhei şi Petrocub Hânceşti - nu au reuşit să ia licenţa naţională, ce oferă posibilitatea de a evolua în primul eşalon valoric al campionatului naţional Republicii Moldova. Cele trei cluburile pot face recurs într-un termen de cinci zile calendaristice.

Nicolae Usatîi, preşedintele clubului Petrocub Hânceşti afirmă că va rezolva această problemă în scurt timp.

"Avem un litigiu internaţional cu un club din Camerun şi avem un proces deschis la UEFA. Clubul de la care a venit fotbalistul camerunez a folosit un paşaport fals, emis de Federaţia de Fotbal din Camerun. Am fost condiţionaţi - trebuia să soluţionăm acest litigiu pentru a obţine Licenţa N. În cel mai rău caz, noi suntem gata să achităm banii pentru soluţionarea litigiului", a comunicat preşedintele Petrocub Hânceşti, Nicolae Usatîi.

Reprezentanţii clubului Zimbru Chişinău au aflat noutatea din discuţia telefonică cu reporterul Publika TV.

"Cine a spus că Zimbru nu a obţinut licenţa? Este oficial? Sigur, vom face recurs. Avem antrenori, avem tot necesarul pentru a obţine licenţa. Voi face tot posibilul ca Zimbru, cu mine, cu un staff italian, să joace în Divizia Naţională pentru primele locuri şi nu doar de dragul de a juca. Am promis că va fi totul bine - o să avem licenţă, o să jucăm pentru a face o echipă foarte frumoasă", a spus directorul executiv Zimbru Chişinău, Luciano Giua.

Contactată de Publika TV, conducerea celui de-al treilea club care nu a primit licenţa, Milsami Orhei, a declarat că va oferi un comentariu oficial mai târziu.

Totodată, comisia de licenţiere din cadrul FMF a acordat Licenţa Naţională nou-promovatelor FC Floreşti şi Dacia Buiucani, dar şi cluburilor Sheriff Tiraspol, Speranţa Nisporeni, Dinamo-Auto Tiraspol, Sfîntul Gheorghe Suruceni şi Codru Lozova.

Noua ediţie de campionat în Divizia Naţională de fotbal va începe pe 13 martie.

loading...

Lasă un comentariu