Şoc în Formula 1! Cauza pentru care Germania nu va găzdui nicio cursă în 2015

Embed:

Şoc în Formula 1! Germania nu va găzdui o cursă în 2015 pentru prima dată după o pauză de 55 de ani. Oficialii cursei de la Hockenheim, unde urma să aibă loc etapa din acest an, au anunţat că nu-şi permit în acest sezon numeroasele pierderi pe care le suportă cursa în ultimii ani.

Calendarul Formulei 1 a rămas cu 19 curse după eliminarea Marelui Premiu al Germaniei, care era programat în 19 iulie.

Conform principiului rotaţional introdus în 2007, Marele Premiu al Germaniei din acest an ar fi trebuit să fie găzduit de Nurburgring, însă circuitul înregistrează numeroase probleme financiare.

Partenerii de la Hockenheim, care au găzduit cursa anul trecut şi urmează să o organizeze din nou în 2016, au încercat să preia răspunderea găzduirii etapei şi pentru acest sezon, însă discuţiile cu Bernie Ecclestone nu s-au încheiat cu succes.

Oficialii circuitului de la Hockenheim au anunţat că nu-şi permit să suporte şi în 2015 numeroasele pierderi pe care le generează cursa în ultimii ani.

Anul trecut, la cursa de la Hockenheim au asistat doar 52.000 de spectatori, în ciuda faptului că Nico Rosberg a devenit primul pilot neamţ care a câştigat o cursă în Germania cu un monopost german după mai bine de 80 de ani.

Astfel, anul acesta va fi primul sezon după 1960 în care Germania nu va găzdui nicio cursă de Formula 1.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu