ŞOC în ciclism! Lance Armstrong a fost exclus OFICIAL din istoria sportului

Embed:

Americanul Lance Armstrong a fost deposedat oficial de toate cele şapte titluri câştigate în Turul Franţei. Asta după ce agenţia americană antidoping a prezentat un raport în care rutierul era acuzat de dopaj sistematic. 

"Armstrong nu mai are niciun loc în ciclism. Aşa ceva nu mai trebuie permis să se întâmple vreodată. Nu este pentru prima dată când ciclismul se află la răscruce, dar îşi va găsi şi de acum înainte locul în lumea sporturilor", a declarat Pat McQuaid, preşedintele UCI.

Armstrong, în vârstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011. În urmă cu o săptămână, Agenţia americană antidoping a publicat dosarul cu peste o mie de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat până în 2004, US Postal. Agenţia îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale.

Există mari şanse ca între 1999 şi 2005 în dreptul câştigătorului Turului Franţei să existe un mare loc liber. Asta deoarece rutierii clasaţi pe locul doi în anii când a triumfat Armstrong, majoritatea au avut probleme cu dopajul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu