Șoc în Anglia! Șeful FA și-a dat demisia

ŞOC ÎN ANGLIA! Roger Burden, preşedintele interimar al Federaţiei engleze de fotbal, a renunţat la postul său, dar şi la candidarea la permanentizare, declarând că nu mai are încredere în membrii Federaţiei Internaţionale după eşecul Angliei în tentativa de a obţine dreptul de organizare a Cupei Mondiale din 2018.

Roger Burden, omul care era în fruntea Federaţiei Engleze de Fotbal a părasit această funcţie pentru că Anglia nu a fost desemnată gazdă a Campionatului Mondial din 2018. Acesta a declarat că nici nu va candida la funcţia permanentă, renunţând totodată şi la cea interimară, pentru că după scadalurile în urma cărora FIFA a fost învinuită de corupţie, Burden nu mai are încredere în membrii Forului mondial al fotbalului.

"Nu înţeleg cum am obţinut doar două voturi. Recunosc că o parte importantă din sarcinile unui preşedinte de federaţie este legătura cu FIFA, organul nostru global. Eu nu sunt pregătit să mă înţeleg cu oameni în care nu pot avea încredere şi îmi retrag candidatura", a spus Roger Burden.

Burden, care a fost numit în funcţie de preşedinte interimar al Football Association în luna mai, a adăugat că va continua doar până când va fi ales succesorul său.

Acum două zile FIFA a anunţat gazdele următoarelor două Cupe Mondiale. Rusia va organiza ediţia din 2018, iar în 2022 gazda va fi Qatarul.

Lasă un comentariu