SOBELE, PERICOL DE MOARTE. Mai multe persoane s-au intoxicat cu fum

Embed:

Un bărbat de 56 de ani din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, a murit intoxicat cu fum. Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit în propria locuinţă de către soţie şi o vecină care au venit să-l vadă.

"Uşa încuiată, am pălit, am pălit. Petrea, Petrea,m-am uitat peste fereastă şi i-am spus Ana mie nu îmi place cum şade. Era pe pat, cu picioarele aşa în jos, dar învălit cu oghialul. Băiatul s-a muncit să deschidă uşa.O chemat poliţia şi cînd a descuiat era mort", a spus Eudochia Soltan, vecină.

Bărbatul locuia singur într-o anexă a casei, unde era o sobă veche şi nu exista ventilare.

Vecinii sunt că bărbatul era un om bun.

"Muncea, venea de la lucru. Nu se împăcau unul cu altul, dar în orice caz nu era doamne fereşte. Poate de la sobă, poate i-a fost rău"

"Era bun la inimă, de lucrat lucra, dar mă rog cu familia avea probleme, cu băieţii, cu fetele. - Obişnuia să mai servească?- Da, avea năravul, îi dedea binişor."

Pentru a evita astfel de tragedii, locuitorii din satul Măgdăceşti spun că îşi curăţă sobele înainte de sezonul rece.

"Facem focul, am un cazan cu lemne. Am verificat. Asta am făcut-o din septembrie. Am curăţit fumurile toate şi Slavă Domnului e bine."

"O curăţim ca să tragă. Nu trebuie să astupi cahla că dacă o pui poţi să nu te mai scoli."

Simion Guzun este sobar de 17 ani. Specialistul recomandă oamenilor să verifice sobele înainte de utilizare.

"Dacă are cahlă să nu o împingă de tot, numai oleacă pentru ca să nu iasă gazele în casă. Dacă începe să fumegăieze în casă, de-am să ştiţi că acolo e astupat tot. 1,2,3 acestea pentru curăţit, se curăţe două fumuri odată", a spus Simion Guzun, sobar.

Tot din cauza sobei defecte, marţi, un bărbat de 39 de ani din atul Burlacu, raionul Cahul, s-a intoxicat cu fum. Medicii spun că viața luii este în afara oricărui pericol. De la începutul sezonului rece, 16 persoane s-au otrăvit cu monoxid de carbon. Trei dintre acestea au decedat. Salvatorii atenţionează oamenii să exploateze corespunzător sobele şi instalaţiile de gaz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu