Soarta antrenorului, incertă. Dobrovolski nu exclude că ar putea părăsi naţionala

Embed:

Selecţionerul Igor Dobrovolski nu exclude că ar putea părăsi postul de antrenor al naţionalei de fotbal a Republicii Moldova după meciul cu Austria, ultimul din preliminariile Campionatului Mondial.

"Dacă e nevoie de alt antrenor, poftim! Să vină! Cum va fi, aşa va fi! Ce îşi doreşte ţara, aşa va fi. Dacă se doreşte să plec, voi pleca. Dacă doresc să rămân, voi rămâne. Aşa e viaţa noastră."

Chiar dacă nu a obţinut nicio victorie într-un meci oficial de când a revenit la echipa naţională şi chiar dacă "tricolorii" au încasat 22 de goluri şi au obţinut doar 2 puncte în 9 meciuri în grupa G preliminară, Dobrovolski este mulţumit de munca sa.

"Nu îmi este ruşine de munca mea. Sunt mulţumit de ceea ce am făcut. Echipa joacă organizat. Cel puţin depune efort. Da, evident că nu este rezultatul dorit. Undeva nu am avut noroc. Undeva am comis greşeli individuale, iar în alt caz a fost mai bun adversarul. În orice caz, noi ne-am străduit să facem tot posibilul."

Igor Dobrovolski este la al doilea mandat la echipa naţională. El a pregătit prima reprezentativă a ţării în perioada 2007-2009. Atunci, selecţionata Republicii Moldova a acumulat 12 puncte în preliminariile EURO-2008 şi tot în acel an ajuns până pe locul 37 în clasamentul FIFA, un record pentru echipa noastră.

"În trecut, aveam câte 2 fotbalişti pe un post. Aveam din ce alege. Acum nu am acest lux.
Sunt mult mai satisfăcut de ce am reuşit acum, decât în mandatul precedent. Palmaresul meu de fotbalist şi de antrenor nimeni nu poate să îl ia. Dacă cineva doreşte ceva, să să obţină performanţe, să mi le prezinte, iar apoi să îmi zică ceva. Dar aşa de lătrat... Doar câinii vagabonzi pot lătra."

Campionul olimpic de la Seul, Igor Dobrovolski are 50 de ani şi a mai pregătit echipele Tiligul Tiraspol, Dacia Chişinău, cu care a devenit campion în Divizia Naţională în 2011, Veris Chişinău, şi formaţia rusă Sahalin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu