SOARTA ALIANŢEI KOZAK, INCERTĂ. Dodon lansează trei scenarii pentru coaliţia PSRM-ACUM

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, pare să nu aibă suficientă încredere în colegii de coaliţie. După aproape două luni de la crearea majorităţii parlamentare, şeful statului nu este sigur că alianţa PSRM - ACUM îşi va duce mandatul la bun sfârşit şi vine cu trei scenarii pentru viitorul acesteia. În cadrul unui interviu pentru portalul noi.md, Igor Dodon admite că alianţa dintre PSRM şi blocul ACUM s-ar putea surpa.

"Sunt opinii că se va destrăma după alegerile locale. Vom avea alegeri locale şi apoi anticipate. Al doilea scenariu este că guvernarea va dura până la alegerile prezidenţiale. Al treilea scenariu este că vom trece şi peste alegerile locale şi cele prezidenţiale, iar coaliţia îşi va duce mandatul până la capăt", a spus IGOR DODON, preşedintele ţării.

Nici partenerul său de coaliţie, Maia Sandu, nu are un răspuns ferm în ceea ce priveşte trăinicia alianţei. În cadrul unei conferinţe la Bruxelles, premierul s-a arătat sceptic şi a răspuns evaziv atunci când a fost întrebată despre viitorul alianţei.

" - Cât de mult va rezista coaliţia?
- Îmi este dificil să răspund la această întrebare. Sunt şi eu curioasă. După cum am spus, urmează alegerile locale în luna octombrie care vor reprezenta un test pentru organizarea alegerilor libere şi corecte", a spus premierul Maia Sandu.

Totodată, şeful statului a mai declarat că până la sfârşitul lunii iulie, socialiştii şi cei din blocul ACUM vor semna un acord politic prin care îşi vor asuma să nu facă coaliţie cu Partidul Democrat din Moldova.

În acelaşi timp, documentul va stabili modul de cooperare de mai deoparte dintre cei doi parteneri, dar şi ce fel de politică externă îşi propun să promoveze.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu