Snowboard: Selina Joerg şi Dmitri Loghinov, campioni mondiali la slalom uriaş parale

Germanca Selina Joerg şi rusul Dmitri Loghinov au câştigat medaliile de aur în proba de slalom uriaş paralel din cadrul concursului de snowboard al Campionatelor Mondiale de schi artistic (freestyle) de la Park City (Statele Unite), scrie agerpres.ro.

Joerg (31 ani), o sportivă cu mare experienţă, a fost finalistă la Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), după ce la ediţia 2010 a JO, de la Vancouver (Canada), s-a clasat pe poziţia a patra.

Ea a intrat în posesia medaliei de aur la Mondialele de la Park City după descalificarea adversarei sale din finală, rusoaica Natalia Soboleva, care a intrat în posesia argintului, în timp ce medalia de bronz a revenit elveţiencei Ladina Jenny.

Campioana olimpică en titre, cehoaica Estera Ledecka, a decis să nu ia parte la actualele Campionate Mondiale de freestyle, decizând să concureze, în schimb, la Mondialele de schi alpin care au loc în Suedia (5-17 februarie)

Ledecka (23 ani) a produs senzaţie anul trecut, la JO de la PyeongChang, unde a cucerit aurul olimpic atât la schi alpin, în proba de slalom super-uriaş, cât şi la snowboard, la slalom uriaş paralel.

La masculin, Dmitri Loghinov a beneficiat în finală de căderea slovenului Tim Mastanak. Rusul, care sâmbătă a împlinit 19 ani, obţinuse până acum un singur succes în Cupa Mondială, în ianuarie 2018. El s-a făcut remarcat la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale încă din faza eliminatorie, când a reuşit să-l învingă pe deţinătorul titlului, austriacul Andreas Prommegger.

Medalia de bronz a revenit germanului Stefan Baumeister, învingător în finala mică.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu