Snegur neagă că ar fi râvnit la funcţia de vicepreşedinte al României UNITE

În fiecare an apar aceste prostii şi aberaţii a lui Preda. Nu merită nicio atenţie. Aşa a reacţionat Mircea Snegur la declaraţiile făcute de Aurel Preda, care susţine că primul preşedinte al Republicii Moldova i-a propus lui Ion Iliescu, în anul 1991, unirea Republicii Moldova cu România în schimbul funcţiei de vicepreşedinte al României. Ion Iliescu a negat, la fel,  informaţiile.

"Eu vă spun cu toată certitudinea că sunt nişte aberaţii. Aşa ceva nu a avut loc niciodată. Eu am dezminţit de multe ori aceste lucruri, la fel cum a făcut-o şi domnul Ion (n.r. Iliescu). Sunt aberaţii care nu merită niciun comentariu", a precizat Snegur.

Ion Iliescu, la fel, neagă cu vehemenţă afirmaţiile lui Preda. "Este o aiureală de-a lui Preda. Nu a existat o asemenea propunere. Era o perioadă tulbure, nu era posibil aşa ceva", a fost răspunsul liderului de la Cotroceni.

Amintim că Aurel Preda, ministrul consilier român care a redactat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, a declarat într-un interviu că Mircea Snegur i-a propus lui Ion Iliescu unirea Republicii Moldova cu România, iar in schimb, a cerut să i se garanteze funcţia de vicepreşedinte al României.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu