SMURD, în acţiune! Pericolul în care s-au aflat doi bărbaţi din nordul ţării (VIDEO)

În ultimele 24 de ore, medicii SMURD din nordul ţării au avut mai multe ieşiri, una dintre ele fiind necesară pe traseul Bălţi - Râşcani.

La Dispeceratul Nord 901 a venit un apel telefonic, prin care se informa că într-un microbuz cu ruta Chişinău-Briceni, unui bărbat de 39 ani i s-a făcut rău. De urgenţă, la faţă locului a intervenit un echipaj SMURD, persoanei fiindu-i acordat primul ajutor medical.

Ulterior s-a stabilit că bărbatul a suferit o criză epileptică. Ambulanţă SMURD, după stabilizarea pacientului, l-a transportat la spitalul municipal Bălţi.

Tot pentru ajutor, un echipaj SMURD a fost alertat chiar în oraşul Bălţi. Cei care au sunat la Serviciul 901 au cerut echipe de salvare, întrucât au observat într-un automobil de model "Volkswagen" un bărbat, care stătea nemişcat la volan, nereacţionând la apelul trecătorilor.

Salvatorii au stabilit că şoferul stătea nemişcat cu piciorul pe frână, motorul maşinii fiind pornit, iar portierele blocate. Aceste circumstanţe nu permiteau echipajului SMURD să aprecieze starea persoanei şi era nevoie de deblocarea maşinii. Mai întâi, salvatorii au fixat automobilul, folosind o pernă pneumatică, asigurându-se în cazul în care frâna va fi eliberată.

Între timp, la faţă locului a ajuns şi soţia bărbatului, care a adus cheile de rezervă. Imediat după ce a fost deschisă portiera din faţă, şoferul, în vârstă de 44 ani, a fost preluat de către medici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu