Slusari: Maia Sandu ne-a propus un pact de neagresiune, ca răspuns la propunerea de a identifica un candidat comun pentru prezidenţiale

Embed:

Liderul PPDA, Andrei Năstase a confirmat, miercuri, informaţiile apărute în presă, că ieri, a avut o întrevedere cu liderul PAS Maia Sandu.

Întrebat dacă s-a discutat proiectul unui pact de neagresiune, Andrei Năstase a răspuns că nu a fost vorba despre un text concret al pactului. "Am vorbit despre un proiect mai mare, despre necesitatea coagulării tuturor forţelor. Iar un pact de neagresiune poate fi doar parte a unui proces mai amplu", a declarat Andrei Năstase, pasând răspunsul colegului său de partid, Alexandru Slusari, pe care l-a numit "Cel mai plastic vorbitor de limbă română".

Acesta din urmă a declarat că propunerea privind semnarea unui pact de neagresiune a venit din partea Maiei Sandu.

"PPDA a venit cu propunerea de coagulare a tuturor forţelor naţionale şi identificarea unui candidat comun. Am făcut această propunere calm. (...) În schimb, ni s-a spus că este nevoie de un pact de neagresiune, ceea ce înseamnă că fiecare va avea candidatul său", a precizat Slusari.

Mai mult, vicepreşedintele PPDA a menţionat că formaţiunea lui nu are nevoie de un asemenea pact de neagresiune, deoarece "platforma a fost întotdeauna calmă". 

Cât priveşte relaţiile dintre PPDA şi PAS, Slusari a spus: "Relaţiile cu PAS sunt normale, eficiente, cu doctrine ce diferă, dar în Parlament suntem partide cele mai apropiate. Dacă sunt subiecte cu care nu suntem de acord, spunem adevărul, care, în schimb, uneori se califică ca agresiune".

 

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu