Slusari îl ACUZĂ pe ministrul Economiei de încălcarea regulamentului de organizare a licitaţiilor şi spune că PPDA va cere demisia acestuia

Embed:

Preşedintele fracţiunii PPDA Alexandru Slusari a declarat că va depune un demers la Procuratura Generală pe numele ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Slusari l-a acuzat pe Usatâi de faptul că ar fi încălcat regulamentul de organizare a licitaţiilor, cu privire reparaţia unor drumuri naţionale.

Totodată, acesta spune că dacă în următoarele zile ministrul nu va veni cu explicaţii publice, atunci PPDA va cere demisia lui.

"Demers către Procurorul General referitor la abuzurile ministrului Economiei și Infrastructurii cu licitațiile privind reabilitarea drumurilor. Ministru a declarat public că nu este posibil de publicat anunțuri despre tenderi în Jurnalul Oficial al UE. Noi am găsit probe contrarie, cănd mai multe anunțuri din Moldova au fost plasate în acest Jurnal. Dacă pănă mâine dl. Usatîî nu va prezenta dovezi în scris în privința imposibilității publicării anunțurilor despre licitații în conformitate cu Legea cu privire la achiziții publice, vom cere demisia acestuia", a menţionat Alexandru Slusari , într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PPDA Alexandru Slusari mai spune că licitațiile privind contractarea lucrărilor de construcție a drumurilor, în valoare de peste 640 de milioane de lei, au fost publicate doar în Buletinul de Achiziții Publice, nu şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, aşa cum prevede legislaţia. Vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a reiterat că anunţurile privind licitațiile publice pentru reparația unor drumuri naţionale trebuie publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru a fi atrase companii din exterior. Potrivit lui Slusari, la indicaţia preşedintelui Igor Dodon, Usatîi ar fi dispus lansarea licitaţiilor pentru reabilitarea drumurilor în regim de urgenţă. Şi asta pentru ca şeful statului să viziteze şantierele începând cu luna martie şi să taie panglici, făcându-şi astfel publicitate electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii Anatol Usatâi nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Anterior, însă, acesta a declarat în presă că toate licitațiile cu privire la lucrările de reabilitare a drumurilor vor fi lansate în data 2 martie 2020 și a dat asigurări că acestea vor fi organizate conform legii. Nici purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Lupei, nu a fost de găsit la telefon pentru a oferi o reacţie la afirmaţiile făcute de deputatul PPDA Alexandru Slusari.

loading...

Lasă un comentariu