Slujbă religioasă în biserica din Mati. Sute de oameni s-au rugat pentru cei morţi în incendiile de vegetaţie din Grecia

Embed:

Sute de oameni au luat parte la o slujbă religioasă ţinută în biserica din Mati, localitatea elenă mistuită la începutul săptămânii de incendiul devastator soldat cu cel puţin 88 de morţi. Credincioşii s-au rugat cu lacrimi în ochi pentru victimele uneia dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a Greciei.

Slujba a fost oficiată de episcopul Kyrillos, în prezenţa rudelor celor morţi şi a locuitorilor din staţiune.

"Ce îi poţi spune unui om care şi-a pierdut tatăl, mama, bunicii, în braţele cărora au fost găsiţi nepoţii... Cum o poţi consola pe o mamă care şi-a pierdut copilul şi care a lăsat câteva flori pe plajă?", a menţionat episcopul Kyrillos.

Nu există cuvinte pentru a exprima durerea supravieţuitorilor. Toţi locuitorii staţiunii au pierdut pe cineva drag în incendiu.

Autorităţile elene investighează cauzele producerii incendiului, dar şi modul de propagare.

Anchetatorii au deja un suspect care ar fi dat foc intenţionat la vegetaţie. Poliţiştii spun că acesta a încercat ulterior să îşi şteargă urmele. Alte 2 persoane sunt acuzate de neglijenţă, după ce ar fi dat foc la crengi şi la resturi vegetale.

Din cauza căldurii şi a vântului puternic, flăcările au scăpat ulterior de sub control. Rămân semne de întrebare legate şi de felul cum au acţionat autorităţile. Căile de evacuare - acolo unde existau - erau blocate de garduri sau de clădiri ridicate ilegal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu