Slujbă de pomenire și concert la Cimitirul Central din Chișinău în memoria eroilor care au luptat pentru independența Moldovei

Embed:

Slujbă de pomenire, dar și concert la Cimitirul Central din Chișinău. Aşa au fost comemoraţi cei care, acum 26 de ani, au luptat pentru independența Moldovei. Un sobor de preoţi de la biserica Sfânta Teodora de la Sihla s-a rugat pentru liniștea eroilor, iar un grup de elevi de la liceul Hiperion, au cântat melodii patriotice și au recitat din versurile scriitorului Grigore Vieru lângă mormintele răposaţilor.

La liturghie a participat şi un grup de poeţi, care au venit să-i comemoreze pe martirii naţiunii. Ei şi-au amintit de anii în care au luptat pentru independenţa ţării.

"Despre primii ani de Independență a Republicii Moldova îmi amintesc cu mult entuziasm și cu multă lumină în suflet. A fost un entuziasm general. Noi credeam atunci că poezia, cuvântul, pot schimba lumea", a declarat Iulian Filip, poet.

După slujbă, mai mulţi tineri au interpretat la chitară cântece din repertoriul cuplului Ion şi Doina Aldea Teodorovici şi au ţinut un recital.

Evenimentul este organizat în fiecare de autorităţile locale şi membrii Uniunii Scriitorilor. În Cimitirul Central din își duc somnul de veci marile personalităţi ale Moldovei, printre care Nicolae Sulac, Grigore Vieru, Doina și Ion Aldea Teodorovici, Leonida Lari, Constantin Tănase și alții.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu