Slujbă de Crăciun la Mănăstirea Curchi. Enoriaşii s-au împărtăşit, iar copiii au primit daruri

Embed:

Lăcaşurile sfinte din ţară au fost pline de lumină în ziua de Crăciun. Pentru ortodocşii de stil vechi Naşterea Domnului a început în biserică, acolo unde preoţii au oficiat liturghia. Neîncăpătoare a fost şi Mănăstirea Curchi din raionul Orhei, acolo unde la slujbă au participat sute de credincioşi. 

De atunci, oamenii încearcă, în această zi, să fie mai iertători şi mai aproape de Dumnezeu. Naşterea Mântuitorului este sărbătoarea ce reuneşte familiile şi aduce fericire, iar oamenii îşi uită supărările şi îşi oferă unul altuia cadouri. Fie ca această zi sfântă să vă umple casele de lumină, să vă alunge tristeţea şi să vă aducă bucuria de a fi alături de cei dragi. Crăciun Fericit! 

Crăciunul a fost sărbătorit astăzi în rugăciune la mănăstirea Curchi. La slujbă au participat zeci de enoriaşi, printre ei şi preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a contribuit la lucrările de reparaţie a mănăstirii

De Crăciun, corul bisericesc i-a colindat pe enoriaşii care au venit la slujbă.

Atmosfera de Crăciun a fost susţinută şi de o ceată de colindători care a venit din satul Cuizăuca, raionul Rezina.

La finalul slujbei de Crăciun, stareţul Mănăstirii Curchi, Episcopul Siluan, i-a îndemnat pe enoriaşi să fie mai buni şi mai darnici cu cei care au nevoie de ajutor.

"Sărbătorim sărbătoarea bucuriei noastre, sărbătoarea binelui şi îl rugăm pe mântuitorul Hristos născut în peşteră, între oi şi dobitoace să vină să-şi facă sălaş în inima fiecăruia dintre noi şi să ne dea puteri ca să trecem cu demnitate prin grijile şi provocările vieţii", a spus Episcopul Siluan.

Acesta le-a mulţumit oamenilor care, în 2006, au contribuit financiar pentru a efectua lucrările de reconstrucţie a Mănăstirii.

"Mulţi oameni au răspuns apelului nostru, unul dintre ei fiind şi dl Vlad Plahotniuc, pe atunci întreprinzător, un om de afaceri, care a răspuns cu bineţe apelului nostru  şi a contribui substanţial, ajutându-ne ca să punem în valoare acest frumos giuvaier din codrii Orheiului. Mulţumim dle preşedinte. Felicitări cu luminoasa sărbătoare!", a mai adăugat acesta.

După slujbă, enoriașii s-au împărtăşit, iar copiii şi colindătorii au primit daruri. Potrivit tradiţiei, în noaptea de Crăciun, se deschid cerurile, iar oamenii sunt binecuvântaţi, aşa cum Duhul Sfânt a coborât asupra lui Iisus, în Noaptea Naşterii Lui.

După slujbă, enoriașii s-au împărtăşit, iar copiii şi colindătorii au primit daruri. Potrivit tradiţiei, în noaptea de Crăciun, se deschid cerurile, iar oamenii sunt binecuvântaţi, aşa cum Duhul Sfânt a coborât asupra lui Iisus, în Noaptea Naşterii Lui. În unele localităţi, preotul merge din casă în casă pentru a vesti Naşterea lui Iisus. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu