Şleahtiţchi: Societatea este vinovată de ilegalităţile comise la BAC

Ilegalităţile şi crimile comise în Republica Moldova sunt comise din cauza societăţii bolnăvicoase. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile făcute de membrii PLDM. După ce premierul Vlad Filat a acuzat societatea civilă că e vinovată de creşterea nivelului criminalităţii, a venit timpul ministrului Educaţiei, care spune că ilegalităţile de la examenele de bacalaureat sunt comise din vina mentalităţii oamenilor. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii ÎnProfunzime, de la ProTV.

"Dacă nu vom organiza societatea şi nu vom elabora noi practici comportamentale pentru a distruge vechiul sistem, atunci nu vom avea rezultate. Dacă nu vom schimba mentalitatea societăţii civile, degeaba întreprindem aceste acţiuni. Ar fi binevenită o abordare mai complexă a acestei probleme", a declarat Mihail Şleahtiţchi.

Referindu-se la noile metode de combatere a neregulilor la examenele de BAC, care ar putea apărea de la anul viitor, ministrul nu exclude că ar putea apărea instalaţii împotriva aparatelor de bruiaj.

"Vom colabora cu unele universităţi din Moldova care au construit astfel de instalaţii. Vom avea grijă ca în bugetul Ministerului să apară bani pentru noile metode de combatere a neregulilor de la BAC. Însă, dacă nu vom schimba mentalitatea, vor apărea contraacţiuni. Astfel ne vom trezi că vor apărea instalaţii mai performante care să combată bruiajul aparatelor electronice", a menţionat Şleahtiţchi.

Menţionăm că, astăzi, ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a anunţat despre introducere a noi medote de combatere a ilegalităilor de la examenele de bacalaureat, şi anume: instroducerea instalaţiilor de bruiaj.

Amintim că, în urma depistării a mai multor nereguli la examenele de BAC, au fost demişi şase preşedinţi ai Centrelor de Bacalaureat.

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu