Şleahtiţchi despre examenele de BAC: Profesorii care au dat de copiat ar putea fi demişi

Embed:

Ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, nu exclude că profesorii care au fost prinşi că transmiteau răspunsuri pentru întrebările de la examen vor fi daţi afară din instituţiile de învăţământ. Declaraţiile au fost făcute, astăzi, în cadrul unui briefing de presă în legătură cu ultimele evenimente din sesiunea de bacalaureat 2012.

"Eficacitatea din sistemul educaţional depinde de profesionalismul cadrelor didactice şi cel al elevilor. Vom lupta cu corupţia şi copiatul. Ultimul examen a demonstrat că nu există clemenţă nici pentru o persoană indiferent de statutul pe care îl are în societate. Venim cu un mesaj către administratorii din învăţământ spunându-le că misiunea lor este educarea elevilor. În caz contrar, va trebui să ne despărţim de unii dintre colegii de breaslă  şi să îi diferim justiţiei", a precizat Şleahtiţchi.

Totodată, ministrul Educaţiei a declarat că statul a alocat 5 milioane de lei pentru desfăşurarea sesiunii de bacalaureat, însă cu toate acestea există persoane din învăţământ care colectează bani, motivând utilitatea acestora prin necesitatea bunei desfăşurări a examenelor. "Este un lucru contrar legii. Au apărut persoane care tind să transforme seiunea într-o afacere profitabilă" a subliniat ministrul.

Mihai Şleahtiţchi a menționat că nu se știe care va fi soarta celor 21 de elevi care au fost prinși cu telefoane mobile. "CCCEC investighează cazul. Doar atunci când vom avea rezultatul final, vom lua o decizie", a mai spus Șleahtițchi.

Amintim că, săptămâna trecută 15 profesori ai unui liceu din Capitală, au fost reţinuţi de CCCEC pentru că oferiau elevilor răspunsuri la examenul de limbă şi literatură română. Potrivit ofiţerilor Anticorupţie, răspunsurile au fost transmise prin reţelele de socializare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu