Skoda Superb plug-in hybrid va fi lansată în 2019. Ce surprize ascunde sub capotă

Skoda este unul dintre producătorii care pregătește o gamă completă de modele electrice. Până în 2025, cehii vor să aibă în gamă 5 astfel de modele. Dar până vom vedea primul produs 100% electric, Skoda anunță debutul unui plug-in hybrid.

Mai exact, cehii vor lansa în 2019 un Superb PHEV. Sistemul de propulsie va integra un propulsor pe benzină de 1.4 litri și 156 de cai putere și un motor electric de 85 kW (116 CP). În total, sistemul plug-in hybrid va oferi 218 cai putere, valoare generată în prezent de sistemul disponibil pe Volkswagen Passat GTE, scrie automarket.ro.

Cu o baterie de 13 kWh, viitorul Superb PHEV promite o autonomie în modul electric de până la 70 de kilometri, cu circa 20 de kilometri mai mult comparativ cu Passat GTE. În aceste condiții, cehii se așteaptă ca emisiile de CO2 să fie de aproximativ 31 de grame per kilometru.

Reprezentanții Skoda nu exclud integrarea acestui sistem plug-in hybrid și pe Kodiaq, Karoq sau Octavia, însă totul depinde de reacțiile clienților.

"Trebuie să vedem ce așteptări au clienții de la un astfel de produs și cât de mult sunt dispuși să plătească pentru o astfel de tehnologie. Pentru început vom vedea cum se descurcă Superb PHEV și care sunt reacțiile clienților", a declarat Martin Hrdlicka, reprezentantul departamentului de sisteme de propulsie din cadrul Skoda.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu