Situaţie tensionată: Rachetele APOCALIPSEI au fost instalate la Marea Neagră

 

Situaţie tensionată în Marea Neagră, la doi paşi de România, după ce ruşii au amplasat mai multe rachete nucleare Iskander cu rază scurtă de acţiune.

Fotografiile realizate de ImageSat Internațional, arătă mobilizarea de forţe în apropierea oraşului Krasnodar, la 434 km distanţă de graniţă cu Ucraina.

Imaginile din satelit arată o bază militară cu mai multe buncăre şi o a doua bază militară situată în apropiere. Un lansator de rachete Iskander poate fi văzut în imagini alături de un vehicul care poate fi folosit pentru a reîncărca rapid rachetele în lansator.

Acţiunea „se înscrie în contextul unui conflict regional în care este implicată Rusia și Ucraina în mod direct și se înscrie în retorica pe care o promovează Federația Rusă, care acuză Occidentul și NATO că se extinde în spații apropiate Rusiei. Rusia în permanență a amenințat că o deranjează bazele din România ale NATO. Noi suntem într-un context regional în care securitatea a fost periclitată odată cu anexarea Crimeei și războiul din Donbas. Sunt lucruri care, din păcate, arătă că situația este foarte șubredă și lunecă spre instabilitate și mai mare”,declară Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, citat de Ziarul de Gardă, citat de b1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu