Situaţie tensionată în Thailanda. Mai mulţi politicieni-cheie au fost chemaţi la raport în faţa Armatei

Embed:

Situaţie tensionată în Thailanda. 100 de politicieni-cheie au fost chemaţi la raport în faţa Armatei, la o zi după ce aceasta a preluat puterea fără vărsări de sânge. Printre cei convocaţi se numără şi fostul premier. În timp ce forţele armate au decretat stare de asediu la nivel naţional, comunitatea internaţională condamnă lovitura de stat.

Liderul demis al Thailandei, premierul şi miniştrii în exerciţiu, dar şi liderii protestelor din ultimele luni au fost chemaţi la sediul central al armatei din capitala ţării. 155 de politicieni şi activişti au primit interdicţie de a părăsi ţara. De-asemenea, forţele militare au arestat mai mulţi oficiali din ambele tabere.

Armata thailandeză i-a chemat la o reuniune pe ambasadorii străini şi reprezentanţii organizaţiilor internaţionale, ca să le ofere detalii despre evoluţiile din ţară în urma loviturii de stat.

Între timp, străzile Bangkokului au devenit pustii, după ce a intrat în vigoare starea de asediu. Evenimentele i-au speriat pe turişti, care au decis să plece din Thailanda.

"Plecăm chiar astăzi din Bangkok. Este puţin înfricoşător, nu ştim prea multe lucruri", a spus o persoană.

Armata a dispersat şi protestatarii care, de câteva luni, şi-au instalat taberele la periferiile Bangkokului: "Ne strângem lucrurile. Soldaţii nu au făcut nimic violent".

Comunitatea internaţională a criticat evenimentele din Thailanda. Statele Unite spun că lovitura militară de stat nu are nicio justificare şi avertizează că ar putea suspenda ajutorul de 10 milioane de dolari. La rândul său, ONU a cerut revenirea imediată la regimul constituţional şi democratic. Armata a preluat puterea ieri, după şapte luni de criză politică şi proteste antiguvernamentale soldate cu 28 de morţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu