Situaţie TENSIONATĂ în Orientul Mijlociu. Iran şi Israel se ameninţă reciproc

Embed:

Situaţie extrem de tensionată în Orientul Mijlociu. Iran şi Israel se ameninţă reciproc. Un militar de rang înalt de la Teheran, generalul Yadollah Javani a avertizat că Iranul va distruge oraşe din Israel dacă va fi atacat de Statele Unite, iar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a replicat că aceasta ar putea fi ultima aniversare a Revoluţiei Islamice.

"Nu ignor amenințările regimului iranian, dar nici nu sunt intimidat de ele. Dacă acest regim face teribila greşeală de a încerca să distrugă Tel Aviv și Haifa, nu va reuși. Totuşi, aceasta ar fi ultima aniversare a revoluției pe care o sărbătoresc. Ar trebui să ia în considerare acest lucru", a menţionat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la Revoluţia Islamică, sute de mii de iranieni s-au adunat ieri la Teheran. Având în vedere viziunile antievreieşti şi antiamericane, unii manifestanţi au incendiat drapelele celor două state, scandând lozinci şovine.

"Anul acesta sărbătorim 40 de ani de la Victoria Revoluţiei Islamice din 1979 în fața conspirațiilor Americii criminale, a sioniștilor din Israel și a statelor înapoiate din regiune, care vor să-i doboare pe oamenii noștri prin presiuni și sancțiuni", a specificat Hassan Rouhani, preşedintele Iranului.

Președintele iranian a mai declarat că nu va cere permisiunea nimănui pentru dezvoltarea programului nuclear al Teheranului. Aceste declaraţii tensionează şi mai mult relaţiile în regiune, care şi aşa sunt extrem de încordate, ca urmare a retragerii Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul şi reintroducerea sancţiunilor economice acestui stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu