SITUAŢIE TENSIONATĂ ÎN LIBIA. Premierul de la Tripoli l-a acuzat pe Haftar de trădare

Embed:

Situaţia din Libia devine tot mai tensionată. Pe lângă confruntările militare au loc şi dispute mediatice.

Astfel, şeful Guvernului de uniune naţională al Libiei, Fayez al-Sarraj, a ţinut un discurs televizat, în care l-a acuzat de "trădare" pe mareşalul Khalifa Haftar, care a lansat o ofensivă în direcţia capitalei Tripoli.

"Am întins mâna pentru pace, dar după agresiunea care a avut loc din partea forţelor lui Haftar şi declaraţia sa de război împotriva oraşelor şi capitalei noastre şi anunţarea loviturii de stat el ne va găsi fermi şi puternici", a spus FAYEZ AL-SARRAJ, premierul Libiei.

Potrivit Al Jazeera, forţele guvernamentale au lansat câteva atacuri aeriene împotriva trupelor conduse de Haftar, într-o încercare de a opri înaintarea acestora către Tripoli. În replică, purtătorul de cuvânt al "Armatei Naţionale Libaneze", generalul de brigadă, Ahmed al-Mesmari, declară că toate avioanele care le atacă poziţiile vor fi doborâte şi că Tripoli a devenit capitala unor terorişti.

"Tripoli nu este capitala patrioților oneşti ai Libiei. Tripoli a devenit capitala terorii şi a teroriştilor", a spus AHMED AL-MESMARI, general din "Armata Naţională Libaneză".

Un detaşament al trupelor lui Haftar, format din 120 de soldaţi şi 80 de maşini blindate, a ajuns deja în estul oraşului Tripoli şi se pregătesc pentru lovitura decisivă.  Menţionăm că între cele două grupări au avut loc mai multe tratative, iar la sfârşitul lui februarie a fost semnat un acord privind formarea unui guvern unificat şi organizarea alegerilor până la sfârşitul anului.   

De la căderea regimului lui Gaddafi, în 2011, Libia este împărţită în două: un guvern al unităţii naţionale cu sediul la Tripoli şi, în paralel, un guvern susţinut de mareșalul Haftar, în estul ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu