Situaţie îngrijorătoare: Sute de locuri au rămas neacoperite în universităţi

Embed:

Sute de locuri au rămas neacoperite în universităţi, chiar şi după a doua etapă a concursului de admitere. Cele mai multe, peste 500 de locuri, sunt disponibile la Universitatea Tehnică din Moldova. 

Peste 70 dintre locurile propuse la Universitatea Tehnică sunt finanţate din bugetul de stat. Dintre specialităţile propuse, absolvenţii pot alege construcţia echipamentului şi maşinilor agricole, utilaje tehnice de ambalare a produselor, inginerie inovativă şi transfer tehnologic şi altele.

"La specialităţile care noi spunem că nu sunt solicitate, angajarea în câmpul muncii este foarte bună. Nu avem vreun pericol pentru careva dintre specialităţi", a spus secretarul Comisiei de admitere a Universităţii Tehnice, Sergiu Andronic. 

Universitatea Agrară este gata să mai înscrie aproximativ 70 de studenţi. Locuri finanţate de stat au mai rămas doar la specialitatea zootehnie.

"În fiecare an noi avem o problemă cu o specialitate care este destul de necesară Republicii Moldova, ca zootehnia, dar din păcate fiindcă nu prea sunt ferme zootehnice prin republică până ce nu este solicitate această specilitate", a declarat rectorul Universităţii Agrare din Moldova, Gheorghe Cimpoieş. 

Totodată, şi Academia de Studii Economice şi Universitatea Pedagogică "Ion Creangă" acceptă, în continuare, cereri de admitere.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu