SITUAŢIE INCERTĂ LA PRIMĂRIE! PL: victimele represiunilor politice NU mai pot călători gratis în transportul public. RTEC: ba POT! TALMACI: informaţia se verifică

Embed:

Consilierul municipal de la PL Veronica Herţa spune că victimele represiunilor politice nu mai pot călători gratis în transportul public din Capitală, asta după ce a fost votat bugetul pentru 2020, unde au fost făcute modificări în acest sens.

"Începând cu 2020 persoanele care au fost supuse represiunilor în baza deciziilor NKVD-ului și KGB-ului, cei care au fost închiși în lagărele de concentrare sovietice, exilați sau trimiși la muncă silnică în condiţii neomenești nu mai au dreptul de a călători gratis în transportul public. Această batjocură la adresa unor oameni bătrâni, săraci și necăjiți de soartă are loc datorită votării bugetului pe 2020 cu aceste modificări de către PSRM, PAS și PPDA", a precizat Herţa, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Contactat de PUBLIKA.MD, secretarul general al CMC, Adrian Talmaci, a declarat că informaţia urmează a fi verificată.

"Curtea de Conturi a sugerat să se ofere astfel de facilităţi doar acelor categorii de persoane, care sunt prevăzute în lege. La elaborarea proiectului bugetului pentru 2020 noi am verificat şi parcă nu era această categorie, dar, astăzi, până la ora 15:00, o să se mai verifice o dată informaţia, după care vom reveni cu o reacţie", a precizat Adrian Talmaci.

Totodată, fiind contactat de PUBLIKA.MD, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a spus că "la moment aceste categorii de persoane circulă gratis".  

loading...

Lasă un comentariu