Situaţie incertă la Hânceşti. Două organizaţii ale PAS vor susţine candidaţi diferiţi

Embed:

Situaţie incertă pentru membrii PAS din Hânceşti, după ce organizația raională și cea orășenească au anunțat că susțin candidați diferiți la alegerile parlamentare noi din această circumscripție. Asta în condițiile în care formațiunea a înaintat-o oficial pe Olesea Stamate, în timp ce filiala din Hâncești îl susține pe fostul deputat Grigore Cobzac, și el membru PAS, care candidează independent.

Și unii deputați ai PPDA, care n-are propriul candidat la Hâncești, par să-l prefere pe Cobzac în detrimentul Olesei Stamate, ceea ce adâncește și mai mult criza dintre cele două partide aliate.

Fostul ministru al Justiţiei în Guvernul condus de Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile parlamentare noi, Olesea Stamate, a anunţat pe Facebook că a depus actele pentru a se înregistra în cursa electorală. Doar că, ea va lupta pentru circumscripţia 38 chiar cu colegul său, membrul PAS Grigore Cobzac, care a hotărât să candideze independent contrar deciziei Consiliului Naţional Politic al partidului. Fapt regretat de conducerea partidului. Dar asta nu e tot. Se pare că lupta electorală se dă şi între organizaţia orăşenească şi cea teritorială a formaţiunii. Primii îl susţin pe Cobzac şi afirmă că propunerea înaintată de Maia Sandu nu este una potrivită.

Ulterior, cei din Organizaţia teritorială au venit cu precizări şi au menţionat că ei sunt cu ambele mâini pentru Olesea Stamate. Atât Grigore Cobzac, cât şi Olesea Stamate nu au comentat deocamdată această situaţie. Grigore Cobzac este susţinut şi de unii membrii ai Platformei DA.


Deputatul PPDA, Maria Ciobanu, a scris pe facebook că îl va susţine în aceste alegeri pe fostul ei coleg din Partidul Liberal Democrat. Şi asta pentru că îl cunoaşte foarte bine.

Declaraţia Mariei Ciobanu vine la o zi după ce liderul PPDA, Andrei Năstase, a făcut un ultim apel partidelor de centru-dreapta să găsească un candidat comun pentru circumscripţia de la Hînceşti. Niciun partid nu a dat curs invitaţiei, deocamdată.

Alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38, Hînceşti se vor desfăşura în 15 martie.

loading...

Lasă un comentariu