Situaţie dramatică în Yemen. În jur de 85 de mii de copii au murit din cauza foamei

Embed:

Situaţie dramatică în Yemen. În doar trei ani, de când a izbucnit războiul civil în regiune, în jur de 85 de mii de copii au murit din cauza foamei sau a bolilor.

Potrivit organizaţiei "Salvaţi Copiii" din Sana`a, oamenii din regiune fie nu au acces la mâncare, fie nu-şi pot permite să cumpere produse alimentare, fapt ce a dus la acutizarea malnutriţiei.

"Jumătate din spitalele din Yemen s-au închis sau lucrează mai puţine ore din cauza conflictului. Acest fapt a dus la agravarea situaţiei şi la creşterea mortalităţii în rândul copiilor", a spus reprezentanta organizaţiei "Salvaţi Copiii", Sukaina sharafuddin

Această mamă este disperată. Ea spune că micuţul ei are febră în fiecare noapte şi nu ştie ce să-i facă pentru a-l trata.

"Medicii mi-au spus că arată aşa după ce timp de cinci zile a avut diaree."

Ca şi mulţi alţii din Yemen, femeia se roagă zilnic ca să aibă ce mânca.

"În fiecare dimineaţă când gătesc dejunul mă rog să avem ce mânca la prânz, iar când ajung la amiază mă rog să avem ceva la cină. Seara îi mulţumesc Domnului şi, în acelaşi timp, mă întreb ce vom mânca mâine."

Războiul din Yemen a provocat cea mai gravă criză umanitară din lume. Trei sferturi din populaţie au solicitat asistenţă din partea organizaţiilor internaţionale, în timp ce mai mult de opt milioane de oameni sunt în pericol de foame.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu