Situație dramatică în Siria: 12 copii, printre care 5 nou-născuți, au murit într-o tabără de refugiaţi

Agenţia ONU pentru copii UNICEF a anunțat, miercuri, că doisprezece copii au murit de la începutul acestui an într-o tabără de refugiaţi din sudul Siriei, în apropiere de graniţa cu Iordania. Între copiii decedaţi s-au numărat şi cinci nou-născuţi care nu au trăit mai mult de o săptămână.   

UNICEF a avertizat în repetate rânduri că în jur de 40.000 de refugiaţi de la tabăra din Rukban au nevoie urgent de acces la servicii medicale de bază, potrivit Agerpres. De la începutul acestui an, un copil moare la fiecare cinci zile la Rukban, a subliniat Geert Cappelaere, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. 

Dacă părţile aflate în conflict nu reuşesc să cadă de acord asupra unui plan viabil pentru copiii de la Rukban, UNICEF le cere să permită imediat accesul necondiţionat al ajutorului umanitar la copiii care au urgent nevoie de el, a adăugat responsabilul ONU.

Tabăra din sudul Siriei se află la circa 265 km de capitala Damasc. Majoritatea refugiaţilor de la Rukban provin din zone din estul Siriei care s-au aflat sub controlul extremiştilor din Statul Islamic, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu